Recordopbrengst Kerstactie MBO-Horeca Rooi Pannen Tilburg

Belangrijke financiële injectie voor bouwplannen Ugandese school

opbrengst kerstactieElk jaar organiseren docenten en leerlingen van de opleiding Horeca van S.G. De Rooi Pannen in Tilburg in de maand december tal van acties om geld in te zamelen voor projecten van de stichting Luanda Jinja. De Blessed Damian School in Masindi is een van die projecten en speciaal deze school kan al vele jaren op steun vanuit de Rooi Pannen rekenen.
De afgelopen twee weken werden op de afdeling Horeca van de Rooi Pannen door leerlingen en docenten een groot aantal activiteiten en uitdagingen georganiseerd. Bijv. wie kan het snelst een bed opmaken? Verkoop broodjes, gesponsorde kerstdiners, kerstmarkt en 24-uurs kookmarathon. En zo nog tal van andere manieren om geld in te zamelen voor het goede doel.
Al vele jaren lang bestemt deze school de opbrengsten van haar Kerstacties voor het ondersteunen van projecten die door de stichting Luanda Jinja worden gerealiseerd in diverse landen over de wereld (o.a. Uganda, Kenia, Pakistan, India, Filipijnen).
De stichting ondersteunt projecten waarbij missionarissen van de Mill Hill congregatie direct bij betrokken zijn. Het gebouw van De Rooi Pannen opleidingen was vroeger een Mill Hill seminarie. Vandaar de link tussen deze school en de stichting Luanda Jinja.
De opbrengst van de Kerstacties dit jaar bereikte een recordhoogte. Maar liefst € 18.800,65 werd er bijeengebracht. Een fantastisch resultaat. De opbrengst komt geheel ten goede aan de bouwkosten voor een multifunctionele ruimte op de Blessed Damian School in Masindi (Uganda).

 

Wederom zeer verrassend !

 

Op vrijdag 19 december werd bekend wat de opbrengsten waren van de kerstacties op de Rooi Pannen (afdeling Horeca) en van het Mill Hill College te Goirle. De opbrengst dit jaar op de Rooi Pannen: 8.047,91 euro en op het Mill Hill College: 6.700,-- euro. Een geweldig resultaat overgedragen aan ons bestuur in een geweldige kerst - ambiance. Vele grotere en kleinere projecten voor de Blessed Damian School in Uganda kunnen weer ondersteund worden.

   
   

U blijft ons toch steunen met Uw financiële bijdragen voor dit project !!!

Fistuleuses in Congo !!!

Hella van der Wijst schreef op:

 

24 juni 2014 - Wat is het meest laffe en wrede wapen in een oorlog? Verkrachting. Helaas is het ook een van de meest effectieve wapens.

De vijand wordt daar geraakt waar nieuw leven wordt gemaakt. In Bosnië zijn tijdens de oorlog meer dan 20.000 vrouwen verkracht. In Congo is de teller al voorbij de 200.000! De wereld houdt zijn adem in nu de extremistische islamitische groepering ISIS dood en verderf zaait in Irak en Syrië. Verkrachting als wapen lijkt elke modernisering van oorlogsvoering te overleven. Toch was afgelopen week pas de eerste internationale top om de wereld ervan bewust te maken dat één op de drie vrouwen in haar leven wordt verkracht, geslagen, gedwongen tot seks of op andere wijze misbruikt! Oorlog of geen oorlog. In India wordt elke 22 minuten een vrouw verkracht. Boos en moedeloos maakt het. Helemaal als je bedenkt hoe weinig mannen ervoor boeten. En dan ontvang ik een mail van de Nederlandse Mill Hill-paters uit het bisdom Basunkusu in Congo. Met daarin dit citaat van de jonge vrouw Maman Intendo: ‘Ik ken u niet maar wil u bedanken. Moge God het werk dat u doet laten groeien zodat meer meisjes een hersteloperatie krijgen van de chirurg. Mijn blaas was door de verkrachting gescheurd. Ik werd door mijn familie verstoten en moest leven in een bos. Het bos is mijn kameraad geworden. Na de operatie heeft mijn familie mij weer lief en ben ik gelukkig weer bij hen teruggekeerd.’ Verkracht in een oorlog die zij nooit heeft gewild, verstoten door haar familie, het bos als je beste vriend... Wat lijken we sinds de oertijd weinig opgeschoten: vrouwen zijn nog altijd tweederangsburgers en vogelvrij in oorlogstijd. Wetgeving en bewustwording zijn hard nodig maar gaan langzaam. Laten we tussentijds doen wat we kunnen. En jonge meiden als Maman Intendo helpen om haar lichaam, waardigheid en toekomst te herstellen met een operatie.

Reageren? Schrijf naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken." of Postbus 23200, 1202 ED Hilversum

 

Blijf dit project steunen !!! MET UW GIFT !!!

Actie MILL HILL is goed voor bijna 8000,-- euro !!

Geweldig!

 

In enkele weken actie voeren voor twee goede doelen hebben leerlingen van het Mill Hill college 7.841 euro opgehaald.

Dat gaat naar de Blessed Damiaanschool in Oeganda en de Loita Highschool in Kenia. De Leerlingen sprokkelden

geld bijeen met onder meer autó's wassen, honden uitlaten, lege flessen inzamelen en de verkoop van kerstbomen.

 

PROJECT 'HUIZEN' .... St. Johannes de Doper Parochie, Pakistan

De Stichting Luanda Jinja ondersteunt/ondersteunde dit project met Uw bijdragen. Hieronder een deel uit het verslag van Pastoor Jimmy Lindero Mill Hiller!!

 

Project - Achtergrond:

De Islamitische Republiek Pakistan blijft als een van de meest gevaarlijke plekken in de wereld als gevolg van terrorisme , strijdbaarheid , intolerantie en vervolging van minderheden . Het tarief van de armoede is hoog als gevolg van ongelijke verdeling van de rijkdom van het land en de lage economie. Onlangs beleefde het land natuurrampen zoals overstromingen en aardbevingen die eigenschappen vernietigd en gedood huisdieren en mensen.

Na overstromingen in september 2011 vertrokken duizenden boerenfamilies in Sindh dakloos . Het vloedwater vernietigde de lemen huizen van deze mensen en als gevolg van bittere armoede konden mensen nauwelijks herstellen van hun grote verliezen . Nog voor de calamiteiten hadden ze al een ellendig leven . Dit alles ook door de afhankelijkheid van de wil van hun feodale landheren.

 

Doel van het project:

De specifieke doelstelling was om te helpen de wederopbouw van de huizen na de overstromingen door de getroffen families te voorzien van dakbedekking.

 

Project Activiteiten:

De getroffen families worden beschouwd als partners in hun rehabilitatie en niet alleen louter passieve ontvanger . De families speelden een grote rol bij de wederopbouw van hun eigen huizen. De volgende activiteiten werden verricht:

* Bezoek aan de gezinnen om ervoor te zorgen dat de muren gezet werden
* Het meten van de grootte van elk huis en de lengte van ijzeren balken
* Vaststelling van een datum voor de aankoop van materialen met de leden van de doelgroep met de hoofden van de familie of hun vertegenwoordigers
* Aankoop van de dakbedekking : 2 stuks van ijzeren balken , 14 stuks van bamboe , 1 rol van riet mat en 6 meter van kunststof plaat samen met de vertegenwoordiger van de begunstigde familie
* Bezoek aan de toegewezen gezinnen binnen twee weken na de datum van aankoop van de dakbedekking om ervoor te zorgen dat de dakbedekking werd gelegd..

 

Uitkomst:

De totale subsidie die we ontvingen van Jinja Luanda Support Group was gelijk aan Rs.2 , 870246 / = . We hebben geprobeerd ons best te doen om de bijdrage van dit fonds te gebruiken op een zo economisch mogelijke wijze .

De effecten die het project bracht voor de families :
* Beschutting tegen extreme weersomstandigheden , zon, wind , regen en kou
* Verhoging van privacy voor familie
* Verbetering van de veiligheid en een betere beveiliging van de familieleden en hun eigenschappen
* Een betere gezondheid en hygiëne
* Geven van hoop en vertrouwen voor deze gemarginaliseerde mensen!

 

Income:

08 April 2013 Euro 11,475 x Rs. 125.2/Euro 1 =Rs. 1,436,670/=
12 June 2013 Euro 11,288 x Rs. 127/Euro 1 =Rs.1,433,576/=
Total =Rs. 2,870,246/=

The Second Grant was a lot lesser than the first grant because the first grant was sent directly to our Parish Euro account in Hyderabad by Luanda/Jinja Support Group. The Second Grant was sent first to Mill Hill Oosterbeek who transferred the money to Mill Hill Central Office in Maedenhead, UK. The fund was changed to Sterling Pounds and then when Mill Hill, U.K. sent the money to us the amount that came in was almost 200 euro less. Fortunately, the euro became a bit stronger than Pak. Rupees, i.e., Rs 127/Euro 1 compared to the previous grant which was Rs.125.2/Euro 1. Atleast the difference is minimal.
We tried our best to use the fund economically as possible, trying to cut down the overhead expenses, hoping to reach more families as possible.
Kortom Uw bijdrage is meer dan goed besteed en uiteraard nog steeds welkom.
De eerste 206 huizen zijn opgeknapt ! Wij gaan nog voor 100 huizen meer!

 

Bestuur Luanda Jinja

Thank You LuandaJinja Support Group

Hulp voor de slachtoffers van tyfoon haiyan in Coron, Filippijnen !!!

Uw bijdrage is zeer gewenst !!!

De laatste week is er frequent overleg geweest per mobiel met de Mill Hill Missionarissen in Turda/Coron in Palawan en Iloilo in de Filippijnen.
Hoewel de schade hier ook enorm is en tot rampgebied verklaart, ontbreekt de hulp in Coron tot nu toe.
Duizenden gezinnen hebben alles verloren en hun belangrijkste vervoer en inkomstenbron de vissersboten zijn stuk.
Ook zal het nog zeker een maand duren voordat op het eiland weer electriciteit zal zijn.


Daarom is besloten tot een directe hulpactie met name voor Turda/Coron omdat er Mill Hill Priesters en vrijwilligers zijn die voor een eerlijke verdeling van de hulp kunnen zorgen.


Via Mill Hill is reeds ruim € 5000 euro beschikbaar gesteld en al ter plaatse.

Indien u de slachtoffers in de Filippijnen financieel wilt steunen dan kan dat door overboeking op de volgende rekening o.v.v. Tyfoon, en missierekening 7500.

Sexueel Misbruik

 

Persbericht 07-03-2011

Een van de Mill Hill Missionarissen is recentelijk beschuldigd van sexueel misbruik. Deze priester (C. Schilder) werkte lange tijd in Kenia en is sinds 2009 met pensioen. Onze stichting Luanda Jinja ondersteunt projecten die aangevraagd worden door missionarissen van Mill Hill. Ook in Kenia. Ons bestuur stelt vast dat - voor zover bekend - er in Kenia nog geen proces is geweest over deze specifieke kwestie. Daarom kan ook geen uitspraak worden gedaan over de eventuele schuld van deze missionaris en de consequenties hiervan. Ons bestuur zou het heel erg vinden als de beschuldiging van een missionaris over sexueel misbruik of welk ander misdrijf dan ook op waarheid zou berusten. Sexueel misbruik is en blijft onder alle omstandigheden verwerpelijk. Ook als het om een eenmalig geval zou blijken te gaan. Daarnaast blijft ons werk als stichting - het ondersteunen van projecten voor mensen in de derde wereld die hulp heel hard nodig hebben - van groot belang. Wij blijven ons voor de stichting en de doelen inzetten. Wij hechten aan transparantie en geven daarom openheid van zaken voor zover wij dat kunnen en het tot onze verantwoordelijkheid behoort. Daarom informeren wij onze sponsoren/relaties over deze kwestie en ons standpunt. Wij volstaan ermee onze donateurs te informeren via onze website en straks via de nieuwsbrief die in juni verschijnt. Uiteraard heeft ons bestuur direct overleg gevoerd met het bestuur van Mill Hill over de voorgenomen acties. 

Bestuur Stichting Luanda Jinja.

Samenwerking met De Rooi Pannen

 

Persbericht 10-09-2010

In de loop van 2010 is een belangrijke overeenkomst gesloten tussen onze stichting en onderwijsorganisatie De Rooi Pannen. Dit centrum voor ondernemersonderwijs, met vestigingen in Tilburg, Breda en Eindhoven telt maar liefst zo’n 7.500 scholieren/studenten. Zij volgen hier een opleiding algemeen voortgezet onderwijs en/of een beroepsopleiding, gesteund door circa 750 docenten en medewerkers. De Rooi Pannen biedt MAVO/VMBO en MBO met beroepsopleidingen in de sectoren Handel, Horeca, Toerisme/Recreatie en Vormgeving.

 

De Rooi Pannen directeuren en het College van Bestuur hebben samen besloten voortaan bij acties voor goede doelen projecten te steunen die onze stichting voorlegt. Deze belofte betekent een jarenlange geldbron voor interessante projecten. Projecten die – zoals wij als uitgangspunt hebben – alleen behandeld en gehonoreerd kunnen worden als er een directe, aantoonbare betrokkenheid is van een Mill Hiller. Een missionaris of geassocieerd lid van Mill Hill die de eindverantwoordelijkheid op zich heeft genomen om een aangevraagd project ook metterdaad te volgen en/of leiden.

 

De Rooi Pannen is van oudsher de plaats waar jonge Mill Hillers zijn opgeleid. Juist in Tilburg, in het karakteristieke kloostercomplex aan de Dr. Ahausstraat weten zij nu nog heel goed hun weg te vinden. Deze authentieke band tussen De Rooi Pannen en onze Mill Hillers is opnieuw bevestigd door het besluit van de topmensen van deze ondernemersopleiding. Wij zijn uiteraard zeer verheugd over deze stap. En houden u als bezoeker van onze website op de hoogte van de projecten en activiteiten die we samen met De Rooi Pannen uitvoeren. Dit najaar is de eerste activiteit, uitgevoerd door de

afdeling Horeca (circa 1200 studenten). We zijn heel benieuwd naar de aanpak en het resultaat.

Cypresstraat 71 | 5038 KS Tilburg | 013-468 46 60 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | Privacyverklaring
Banknummer NL81RABO018.52.66.657 | KvK-nummer 41194935