Actuele projecten

Nieuwe projecten

De volgende projecten zijn aangevraagd en hebben onze instemming. Dat betekent dat we voor deze projecten bezig zijn geld te verwerven met hulp van derden, donateurs enzovoorts:

 

Meisjesvoetbaltoernooi Kisumu Kenya: Vrijwilliger Hennie Schuurmans, al een reeks van jaren trouwe ondersteuner van mensen in arme landen, heeft opnieuw het plan opgepakt  een voetbaltoernooi voor meisjes te organiseren. Dit gebeurt in samenwerking met de Kisumu Youth Football Association. Het is  alweer voor de 7e keer. Knap werk. Dit toernooi wordt voor een groot deel gefinancierd door sponsors en inkomsten uit activiteiten van Hennie zelf. Onze stichting staat garant voor het mogelijke tekort. In totaal zijn er 2500 euro nodig om dit toernooi te kunnen houden. Doel is niet alleen samen te sporten, maar meisjes uit verschillende delen van Kenya met elkaar in contact te brengen. Het is een uitgelezen kans die meisjes ook bij te scholen, informatie te verstrekken over zaken die daar van belang zijn. Afgelopen jaar kwamen er 400 meisjes uit allerlei regio's van Kenya drie dagen in Kisumu bijeen. Daarmee heeft het evenement echt bewezen van belang te zijn. Missionaris Ko Klaver, lid van onze adviesraad, is direct betrokken bij dit prachtige project. 

 

Wrede wapens: Mill Hiller John Kirwan werkt voor de Bondoko stam in Basankasu in Congo. Hier zijn en worden veel jonge vrouwen op barbaarse wijze verkracht en verminkt. Het klinkt niet alleen afschuwelijk, maar het is ook zo. Missionaris Kirwan heeft een Congolese arts gevinden die hersteloperaties kan en wil verrichten. Wij kunnen nu al (juli 2011) ruim 200 vrouwen laten opereren, medicijnen verstrekken en laten verplegen. Zodat ze hierna weer kunnen terugkeren naar hun familie en kunnen functioneren. Samen met Cordaid is al een bedrag van 90.000 euro voor de komende twee jaar beschikbaar gekomen. Dat is natuurijk een geweldige stap in de goede richting. Maar wij willen meer kunnen doen en vragen om steun voor dit bijzondere project. Die steun gaan we ook via de sociale media als LinkedIn en Twitter stimuleren.

 

Massindi/Damiaanschool Oeganda: deze school is opgericht voor oorspronkelijk ex-kindsoldaten. Inmiddels zijn er ruim 700 leerlingen, die basis- en middelbaar onderwijs genieten. Het zijn vooral kinderen die hun ouders kwijtgeraakt zijn. Of absoluut niet weten of ze nog in leven zijn of zeker zijn dat ze omgekomen zijn in het oorlogsgeweld. Tjeu Hauman (oud-Mill Hiller overleden in 2005) richtte deze school op en nu is Jan Laarakker de Mill Hiller die de school begeleidt. Er is dringend behoefte aan een drinkwaterinstallatie en daar gaan we onze rug voor rechten. Wij hebben dit project aangemeld bij De Rooi Pannen (onderwijsinstelling in Brabant). Ook de Molenwijkschool (Jenaplanschool in Boxtel) zakmelt jaarlijks een bedrag in voor de basisbehoefte, namelijk eten en drinken. Al 6 jaar is deze kleine school actief, niet alleen het onderwijsteam, maar naast de kinderen ook de ouders. Het is prachtig te ervaren dat een school zich verbindt aan een jarenlang traject. Daar zijn we trots op!

 

We bekijken in hoeverre het mogelijk is meer deelprojecten te benoemen, zodat deze school met inmiddels 30 docenten (!) stappen voorwaarts kan maken.

 

Aanschaf auto in Congo: ook voor Mill Hiller John Kirwan. Deze missionaris werkt voor de Bondoko stam in Basankasu in Congo. Dit gebied is driemaal groter dan Nederland. En er zijn geen of nauwelijks berijdbare wegen. Hij heeft voor zijn ondersteunende werkzaamheden echt een goeie, stevige vierwiel aangedreven auto nodig (Toyota Landcruiser). Daarom besloten we actie te gaan voeren het gevraagde bedrag van circa € 56.000 bijeen te brengen.Via onze nieuwsbrief en onze website startten we een actie. Zojuist (17 juli) is het bericht gearriveerd, dat de auto is aangekomen in de haven van Basankusu. Project is dus succesvol afgesloten. Dank aan alle gulle gevers!

 

4. Huyslinci in Uganda/Entebbe: Aanschaf interieur leslokalen, lesmaterialen, machines enz. voor Huyslinci: deze in aanbouw zijnde school voor basis- en beroepsonderwijs in Entebbe (Uganda) heeft voor de ongeveer huidige 500 leerlingen/sudenten allerlei spullen nodig die bij onderwijs noodzakelijk zijn. Hiervoor is een bedrag nodig van circa  16.000 euro. De Afdeling Horeca van De Rooi Pannen in Tilburg heeft zich sterk gemaakt door acties te voeren en dit geldbedrag te halen. En dat is op een geweldige manier ook gebeurd. Hulde voor het team en de studenten van de Afdeling Horeca van deze onderwijsinstelling. Wat een klus! Wat een drive. Wat een enthousiasme.  Huyslinci is een bijzonder project voor onze stichting, omdat wij in 2008 zijn begonnen met de verwerving van het enorme totaalbedrag van liefst € 165.000 om de grond aan te kopen en nieuwbouw te plegen. Inmiddels is de school bijna klaar voor gebruik (voorjaar 2011). En nu kan de inrichting en het lesmateriaal ook aangeschaft worden. 

Project is succesvol afgesloten. De school is officieel geopend in mei 2011. Dit najaar zal een delegatie van De Rooi Pannen, samen met een van onze bestuurders, het project bezoeken. 

 

5. Aanschaf nieuwe generatoren Pakistan: Missionaris Jimmy Lindoro (Pakistan, provincie Sindh) heeft broodnodig een aantal generatoren voor zijn kerk, zijn pastorieen het schoolgebouw ernaast. Lindoro werkt voor de allerlaagste klasse/kast (Kutchi Kohli people), een Hindoestaanse groep mensen. Wij hebben besloten die aanvraag onmiddellijk te honoreren met het gevraagde bedrag van € 1.500.

Project is afgesloten.

 

6. Filipijnen bouw Regionaal Orthopedisch Centrum: Voor de stichting Walk and Work (Iloilo, Filipijnen) bouwen we een orthopedisch centrum om continuïteit te waarborgen in de belangeloze inzet van Pater Jacques Derksen en Jesie Villareal (chirurg). Hier worden mensen geholpen die het zelf niet kunnen betalen. Ook is er bij dit project hulp van het Liliane Fonds, Pum en Cordaid (vastenactie 2011). Aanstaande 2 april 2011 heeft de Midvastenloop (Rossum, Overijssel) dit project als één van de goede doelen gekozen waarvoor gelopen wordt. Lees verder in de nieuwsbrief december 2010. Hier zijn enkele foto's:

Dit project loopt nog steeds door!

 

Nieuwsbrieven

Wie meer wil weten over de vele projecten die wij steunen, kan het beste onze nieuwsbrieven bekijken. Deze zijn op de website te downloaden onder de hoofdtitel 'Informatie'.

 

Voorbeeldprojecten

Projecten die wij steunen, hebben te maken met de vervanging van bijvoorbeeld een dak van een school, het aanschaffen van nieuwe boeken voor een bibliotheek van een school, het aanleggen van toiletten, de restauratie van een boot. Ook is geld gestuurd naar een dovenschool die uitgebreid moest worden en is in het Vredesdorp Kuron (Zuid Soedan) een nieuwe waterpompinstallatie aangelegd. Een brassband in Uganda kreeg geld voor de vervoerskosten, omdat die band op allerlei plaatsen optreedt. Deze bandleden kregen gratis uniformen en muziekinstrumenten die in Tilburg zijn ingezameld.

In de afgelopen periode zijn meer en meer projecten gesteund die met onderwijs en zorgtaken te maken hebben. 

DSC06813.jpgkniples-op-de-veranda.jpgDSC06816.jpgDSC06721.jpgDSC06599.jpgnaailes-in-de-garage.jpggujuratchristmas.jpgUganda034.jpgUganda040.jpgRepetitie-brassband.jpg

 

 

Cypresstraat 71 | 5038 KS Tilburg | 013-468 46 60 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | Privacyverklaring
Banknummer NL81RABO018.52.66.657 | KvK-nummer 41194935